Ohjeet

Yleistä palvelun käytöstä

Palvelun käyttö edyllyttää rekisteröitymistä. Rekisteröinnin jälkeen voit luoda klikkiryhmiä sekä kirjoittaa viestejä ja kommentteja. Jäsenen lisääminen klikkiryhmään edellyttää lisättävän jäsenen henkilökohtaisen klikkitunnuksen tietämistä. Pyydä klikkitunnus ennen ryhmän luomista tai viimeistään ennen jäsenien lisäämistä luomaasi klikkiryhmään kaikilta ryhmään lisättäviltä palvelun rekisteröityneiltä käyttäjiltä. Henkilökohtainen klikkitunnus löytyy jokaisen käyttäjän Omat tiedot sivulta.

Klikkiryhmän luominen

Valitse palvelun ylävalikosta "Uusi klikkiryhmä". Kirjaa ryhmän nimi ja ryhmän kuvaus. Lisäksi voit liittää ryhmän profiilikuvaksi kuvan ryhmän jäsenistä tai muun ryhmää kuvaavan kuvan. Lopuksi klikkaa "Lisää ryhmä". Sinun ei tarvitse lisätä itseäsi uuden klikkiryhmän jäseneksi, ryhmän luoja lisätään automaatisesti aina ryhmän jäseneksi.

Jäsenen lisääminen ryhmään

Pyydä henkilökohtainen klikkitunnus rekisteröityneeltä käyttäjältä, jonka haluat lisätä jäseneksi klikkiryhmääsi. Jos kyseinen henkilö ei ole vielä rekisteröitynyt, pyydä häntä ensin rekisteröitymään. Henkilökohtainen klikkitunnus löytyy jokaisen käyttäjän Omat tiedot sivulta. Valitse palvelun ylävalikosta "Uusi ryhmäjäsen". Kirjaa jäsenen klikkitunnus ja klikkaa "Hae käyttäjä". Tarkista, että jäseneksi lisättävän käyttäjän tiedot ovat oikeat ja valitse ryhmä, johon haluat lisätä käyttäjän jäseneksi. Lopuksi klikkaa "Lisää ryhmään".

Viestin kirjoittaminen

Voit kirjoittaa klikkiviestejä kun klikkiryhmässäsi on vähintään kaksi jäsentä tai kun kuulut jonkun muun perustamaan ryhmään. Näin kirjoitat uuden viestin: Valitse palvelun ylävalikosta "Uusi klikkiviesti". Valitse klikkiryhmä, johon haluat kirjoittaa viestin. Vain kyseisen ryhmän jäsenet näkevät viestisi. Kirjoita viestin otsikko ja varsinainen viesti. Voit halutessasi liittää viestiisi myös viestin aiheeseen liittyvän linkin tai kuvan. Kuvan kuvaformaatti pitää olla joko JPG, PNG, BMP tai GIF ja kuvatiedoston koko enintään kaksi megatavua (2 MB). Järjestelmä ei ota vastaan väärässä kuvaformaatissa olevia tai yli yhden megatavun kokoisia kuvia. Jos viestiin liitettävä kuva on kooltaan yli yhden megatavun, sinun pitää pienentää kuva ennen viestin lisäystä. Tarvitsetko apua kuvan pienentämisessä? Katso ohje: Kuvan koon muuttaminen Windows Paintin avulla.

Kommentin kirjoittaminen

Voit halutessasi kommentoida klikkiryhmiisi kirjoitettuja viestejä ja kommentteja. Jokaisen viestisivun alareunassa on tekstiruutu, johon voit kommentoida viestiä tai aikaisemmin kirjoitettuja viestiin liittyviä kommentteja. Kirjoita kommettisi tekstiruutuun ja klikkaa "Lisää kommentti".

Viestin tai kommentin poisto

Voit poistaa itse kirjoittamasi viestit ja kommentit palvelusta koska tahansa. Avaa kirjoittamasi viesti, jonka haluat poistaa ja klikkaa viestin alta "Poista viesti". Jos poistat viestin, myös kaikki viestiin lisätyt kommentit poistetaan. Mikäli haluat poistaa kirjoittamasi kommentin, niin avaa viesti, jota olet kommentoinut ja klikkaa poistettavan kommentin alta "Poista kommentti". Viestit, joita ei ole kommentoitu viimeisen 60 päivän aikana poistuvat palvelusta automaattisesti. Myös kyseisiin viesteihin lisätyt kommentit poistuvat.